Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@11:45:48 GMT

فلسفه شوراهای حل اختلاف ایجاد سازش دین‌پایه است

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۱۰۶۳

فلسفه شوراهای حل اختلاف ایجاد سازش دین‌پایه است

موسی خلیل اللهی روز شنبه در جلسه بررسی مشکلات شوراهای حل اختلاف بنیاد شهید و امور ایثارگران استان،  یکی از راهبردهای محوری قوه قضائیه را ایجاد شوراهای حل اختلاف تخصصی اعلام و اضافه کرد: بر همین اساس باید در بین هر صنف، شورا و شورایاری تشکیل شود تا مردم مشکلات خودشان را به دست خود حل کنند.

وی با بیان اینکه فلسفه اصلی تشکیل شوراهای حل اختلاف با توجه به آنچه مرحوم آیت الله شاهرودی بنیانگذاری کرده بود، حل مشکلات مردم و ایجاد صلح و سازش بر پایه آموزه های دینی بود، اظهار داشت: البته شوراهای حل اختلاف امروز از این موضوع فاصله گرفته است که باید برای پیشبرد اهداف مورد نظر تلاش های وافری به انجام برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیل اللهی ادامه داد: یکی دیگر از راهبردهای مطرح شده درباره شوراهای حل اختلاف بازگشت این نهاد مردمی به جایگاه واقعی و حرکت در مسیر وظیفه اصلی که همانا استفاده از ظرفیت مردمی در جهت حل مسائل و مشکلات جامعه است، می باشد.

وی ایجاد شوراهای حل اختلاف تخصصیی را از رویکردهای اصلی قوه قضائیه برشمرد و اضافه کرد: شوراها باید از شکل سازمانی،  اداری و خشک خارج شده و به سمت تخصصی شدن بروند که در این راستا باید هر صنفی و قشری برای خود شورا و شورایاری تشکیل دهد تا مردم مشکلات خودشان را به راحتی حل کنند که این موضوع در تبریز شروع شده و امروز هر صنف نسبت به تخصص خود شورای حل اختلاف یا شورایاری دارند.

خلیل اللهی یادآور شد: باید توجه داشت که تمام جرایم قابل گذشت باید ابتدا به شوراهای حل اختلاف به خصوص شوراهای حل اختلاف تخصصی ارجاع داده شود.

وی شورای حل اختلاف بنیاد شهید و امور ایثارگران را به عنوان اولین شورای تخصصی و مهم ترین شورای تخصصی آذربایجان شرقی نام برد که جامعه هدف آن خیل عظیمی از خانواده شهدا و ایثارگران و جانبازان بوده و علاقمندیم در این زمینه مشکلات این قشر به دست خودشان حل شود تا اینکه وارد سیستم دادگستری شود.

رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه دوران تحول و تعالی قوه قضائیه با مدیریت آیت الله محسنی اژه ای شروع شده است، گفت: بر همین مبنا راهبرد جدیدی برای شوراهای حل اختلاف تعیین شده است که اولین آن مطرح توسعه شوراها می باشد، به طوری که شوراهای حل اختلاف باید نسبت به گذشته با توسعه مواجه شده و در تمام سطوح جامعه حضور داشته باشند.

خلیل اللهی افزود: بر اساس نظر رئیس قوه قضائیه مجموعه شوراهای حل اختلاف باید به اصل خود بازگردند و مردم در خصوص صلح و سازش بین همنوعان مشارکت داشته باشند.

عباس پورحسن مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست، گفت: شوراهای حل اختلاف بنیاد امور شهدا و ایثارگران با جدیت فعال بوده و پرونده های ایثارگران در حوزه ایثارگران سیر نزولی به خود گرفته است و منجر به نتیجه می شود.

برچسب‌ها دادگستری آذربایجان شرقی شورای حل اختلاف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دادگستری آذربایجان شرقی شورای حل اختلاف دادگستری آذربایجان شرقی شورای حل اختلاف شوراهای حل اختلاف خلیل اللهی قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۱۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محکوم به قصاص در دزفول از چوبه‌دار رهایی یافت

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی اظهار کرد: ۲۳ سال پیش در دزفول قتلی رخ داده که منجر به ایجاد اختلافات شدید و نزاعی بین ۲ طایفه ساکن استان لرستان شده بود.

وی اضافه کرد: با توجه به وظیفه ذاتی شورای حل اختلاف و با ابراز ندامت و پشیمانی قاتل از بزه خود و همچنین درخواست مکرر خانواده قاتل از شعبه ویژه قتل شورای حل اختلاف دزفول برای وساطت برای حل و فصل موضوع، با موافقت رئیس دادگستری این شهرستان، اعضای این شعبه به خرم آباد عازم و با هماهنگی صورت گرفته، چندین جلسه با بزرگان و ریش سفیدان اولیای دم برای اخذ رضایت و اقدامات اولیه را انجام دادند.

رئیس توسعه حل اختلاف خوزستان بیان کرد: اولیای دم پس از ۲۳ سال از قاتل فرزند خود گذشت کردند و زندگی دوباره‌ای را به او بخشیدند و این پرونده منتهی به صلح و سازش شد.

کد خبر 6099141

دیگر خبرها

  • مدیران توجه به مسایل و مشکلات ایثارگران را در اولویت قرار دهند
  • عمران و آبادانی روستاها و شهرها به اعضا شوراها ارتباط مستقیم دارد
  • جامعه‌شناختی در فلسفه پرگماتیسم
  • رفع مشکل کشاورزان شهرستان فلارد مورد تقاضا می‌باشد
  • ‌وکلا در راستای ایجاد صلح و سازش تلاش کنند
  • شورای حل اختلاف در کدام‌ پرونده‌ قضایی ورود دارد؟
  • شوراهای اسلامی در احصاء مطالبات مردم و ارائه راهکار برای رفع چالش‌ها پیشگام باشند
  • محکوم به قصاص در دزفول از چوبه‌دار رهایی یافت
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • سازش در مزرعه به همت شورای حل اختلاف استان یزد